Beelden
 
Atelier ArtiChic maakt beelden in brons, cement, gips en granito. Hieronder kunt u lezen hoe het proces, van ontwerp tot uiteindelijk resultaat, verloopt. Atelier ArtiChic werkt in principe alleen met eenmalige mallen waardoor elk beeld uniek is. Voor een compleet overzicht van eigen werk kunt u terecht in de fotogalerij.
 
 
Beelden van brons
Het ontwerp wordt in was gemaakt. Vervolgens als het model is goedgekeurd gaat het naar de bronsgieter. Deze giet het beeld en werkt het verder af.
 
 
Beelden van cement, gips en granito
Van de beelden van cement, gips en granito maak ik het ontwerp in klei. Als het ontwerp is goedgekeurd maak ik hier een mal op. Vervolgens haal ik de klei uit de mal en giet deze vervolgens vol met respectievelijk cement, gips of granito. Als het beeld hard is verwijder ik de mal en werk ik het beeld verder af.
 
 
Wasmodellen
De beelden van was zijn de ontwerpen voor de bronzen beelden. De wasmodellen zijn niet te koop. Heeft u interesse in een wasmodel om deze in brons te laten gieten, neemt u dan contact op.
 
 
Acrylic One
Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.
 
 
Intuitief beeldhouwen in Speksteen
Door middel van hakken, raspen, vijlen en schuren komt uit een stuk speksteen een beeld te voorschijn waarbij de vorm van de steen voorop staat.
 
Poes Speksteen  Tulp speksteen   Tulp Speksteen
Dansend paar
Dansend paar
(Gips)     
   
 
Bronzen poes
Brons
(prive bezit)
 
 
Een nieuw begin, Acrylic One
Een nieuw begin
(Acrylic One)